Over ons

Totam Seeds is een vooruitstrevend en innovatief zaadveredelingsbedrijf.

totam seeds

Totam Seeds is een vooruitstrevend en innovatief zaadveredelingsbedrijf van tomatenzaden voor de belichte en onbelichte glasteelt, gespecialiseerd in de ontwikkeling van tomatenrassen met een goede smaak, hoge kwaliteit en hoge opbrengst.

De rassen van Totam Seeds richten zich op de waarden van de teler en de directe marktvraag met aandacht voor mens en milieu. Uw keuze voor TOTAM Seeds is de meest verantwoordelijke keuze voor het hoogst mogelijke resultaat.

Wat maakt Totam Seeds anders?

Lange termijn partnerschappen

TOTAM Seeds is niet alleen gericht op de verdeling en verkoop van hoogstaande tomatenzaden. Enorme focuspoints van TOTAM de zijn nieuwe en bestaande klanten. Zij worden gezien als langdurige partners, met als doel een nauwe samenwerking aan te gaan op de lange termijn met een gewenst resultaat voor beide partijen.  

Persoonlijk
advies

Om voor onze partners het ultieme resultaat te boeken, adviseren onze veredelaars en gewasspecialisten het meest geschikte tomatenras. Dit advies is gebaseerd op interne product en marktkennis en jarenlange samenwerking. TOTAM Seeds raadt een product alleen aan als we er zeker van zijn dat dit de goede match is met de situatie van de klant. De hierna verkregen feedback van de partners zorgt weer voor een verbetering van het product en adviesaanbod van TOTAM. 

Kennis en
innovatie

TOTAM Seeds onderscheidt zichzelf door kweek, teelt en productkennis. Directe banden met telers en decennialange ervaring heeft hiervoor gezorgd. Om deze kennis om te zetten tot een uitstekend product, wordt er goed geluisterd naar de wensen van klanten en partners. Om deze Superieure productkwaliteit te waarborgen in de toekomst wordt er gewerkt volgens de richtlijnen Good Seed & Plant Practices (GSPP) in ons altijd innoverende Hightech Research & Development Centrum.

Het ontstaan van Totam seeds

Totam Seeds is in 2010 door een groep agrarische ondernemers opgericht onder de naam Green Seeds. Totam Seeds ontwikkelde door de jaren heen verschillende tomatenrassen die beter in kwaliteit, prestatie en kostprijs zijn dan bestaande rassen. Dit doet TOTAM Seeds vanuit haar hoofdkantoor in Het Westland in Nederland, waar het werk- en groeiklimaat mondiaal op het gebied van agricultuur en veredeling het hoogste niveau heeft.

TOTAM SEEDS TEAM

TOTAM Seeds is een transparant bedrijf, met bedrijfslagen die nauw samenwerken om tot het beste resultaat te komen. Deze lagen bestaan uit productie en verdelingsmedewerkers, medewerkers van ons Research and Development centrum, verkoop en accountmanagers, teeltadviseurs en topmanagement. Waarbij de visie van TOTAM SEEDS onder meer bepaald wordt door de bestaande aandeelhouders en de ervaren werknemers binnen de organisatie. Zij zetten zich 100% in om elke dag een meerwaarde te creëren voor bestaande en nieuwe klanten.

Doelen en langetermijnvisie

Totam Seeds is er voor en door kwekers en heeft zich tot doel gesteld om een onafhankelijk tomatenzaad-producerend bedrijf van superieure kwaliteit – met een sterke en flexibele organisatie – te zijn en blijven, met een reële zaadprijs voor de afnemers. Met als doel om te blijven innoveren en door te blijven groeien om aan alle wensen van onze partners te kunnen blijven voldoen in de toekomst. De vastberadenheid van aandeelhouders en personeel draagt bij aan het behalen van deze langetermijnvisie.

Marktontwikkeling en positie

TOTAM Seeds richt zich specifiek op tomatenzaden van hoge kwaliteit voor de professionele teelt. Met een breed assortiment van verschillende soorten waaronder Mini Cherry, Cherry, cocktail, middel, grof, vlees, pruim en specialty heeft TOTAM zich tot mondiale speler in de markt opgewerkt. TOTAM is constant aan het oriënteren naar nieuwe markten om onze producten en advies overal aan te kunnen bieden.

WERKWIJZE

Totam Seeds selecteert haar producten onder verschillende praktijkomstandigheden. De breeding, research and development en productielocaties voldoen aan de allerhoogste hygiëne- en  kwaliteitseisen en zijn volledig gecertificeerd .

De ongeëvenaarde productkennis in al haar facetten wat Totam Seeds onderscheidend maakt. TOTAM Seeds werkwijze is gekenmerkt door:

  • Uitgebreide kwaliteitstesten volgens de richtlijnen Good Seed & Plant Practices (GSPP)
  • Superieure productkwaliteit en kennis
  • Ruime ervaring op gebied van veredeling, teelt en advies
  • Hightech Research & Development Centrum en demonstratiekas